a
InimaCopiilor_logo

Singura secție de neuro­chirurgie dintr-un spital de copii

Am amenajat și modernizat Secţia de neuro­chirurgie a Spitalului de copii Marie Curie din Bucureşti în mai multe etape, între 2009 și 2016.
Secţia este formată dintr-o sală de operaţii ultra­modernă şi un compartiment de 10 paturi pentru pacienții internați.
Amenajarea a costat aproximativ 40.000 de euro.

Am dotat secția cu un sistem de neuro­navigație, unul de moni­to­ri­zare electro­fizio­logică și coloana de endo­scopie cu ajutorul Fundației Vodafone România care ne-a sprijinit cu cei 250.000 de euro necesari.

Neurochirurgie Marie Curie

Neuro­navigația, supra­numită şi “sistem GPS de navigaţie intra­cranian”, foloseşte rezultatele investi­gaţiilor imagistice pentru a indica chirurgului poziţia și conturul leziunilor cerebrale. Copiii cu tumori cerebrale sunt principalii beneficiari ai acestei tehnici minim invazive. Operaţia se poate astfel desfășura mai eficient și cu minimum de lezare a ţesutului sănătos.

Neurochirurgie Marie Curie
Neurochirurgie Marie Curie

Sistemul de moni­tori­zare electro­fizio­logică permite testarea electrică a unui nerv expus în timpul unei intervenţii chirurgicale. Astfel, medicul poate evita lezarea accidentală a nervului, pe care altminteri nu l-ar putea identifica nici cu ochiul liber, nici cu microscopul.

Neurochirurgie Marie Curie

Susținem în continuare Secția de Neuro­chirurgie de la Marie Curie, care operează în medie 200 pacienți pe an.

AVEM MARE, MARE NEVOIE
DE AJUTORUL TĂU!

Îți mulțumim din inimă!

Ne-au susținut proiectul în acești ani:

Fundatia Vodafone Romania Spitalul de Copii Marie Curie Bucuresti Policolor