a
InimaCopiilor_logo

200 de copii bolnavi de inimă din toată țara sunt operați în Secția de Cardio­chirurgie de la Marie Curie în fiecare an.

Sectia de Cardiochirurgie de la Marie Curie

În 2009, Marie Curie – cel mai mare spital de copii din țară – nu putea face operații pe inimă.

Era mare nevoie de o secție de cardiochirurgie modernă. Am construit-o, ajutați de neașteptat de mulți oameni, prin donații, formulare de 2% și celebrele “sms-uri de 2 euro”. În 2011, secția a fost gata. DETALII >

Sectia de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Maria Cardiochirurgie Marie Curie Misiuni medicale

În 2013 la Marie Curie au început misiunile medicale lunare, parte din Programul de dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice în România inițiat de Ministerul Sănătății în colaborare cu Clinica San Donato din Milano și fundația italiană Bambini Cardiopatici nel Mondo.


În imagine este Maria, primul pacient operat pe inimă la Marie Curie, pe 23 septembrie 2013.

Misiuni medicale Cardiochirurgie Marie Curie

În aceste misiuni medicale, medici cu foarte mare experiență vin din străinătate și operează la Marie Curie, ajutând și la perfecționarea tinerelor echipe de cardiochirurgie pediatrică ale urmatoarelor unități medicale: Spitalul de copii Marie Curie (București), Institutul de boli cardiovasculare Timișoara și Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George I.M. Georgescu” din Iasi.

Misiuni medicale Cardiochirurgie Marie Curie
Cardiochirurgie Marie Curie Misiuni medicale

Între 14 și 20 de copii sunt operați la fiecare misiune. Numărul depinde de dificultatea operațiilor și de perioada pe care pacienții operați trebuie să o petreacă în terapie intensivă.

Susținem misiunile încă de la început. Acoperim o mare parte din costuri, ajutăm cu cheltuielile organizatorice, cumpărăm diverse materiale, consumabile sau dispozitive necesare pentru bunul mers al operațiilor.

Avem nevoie pentru asta de 200.000 de euro în fiecare an.

În 2020, Cardio­chirurgia de la Marie Curie a fost singura din țară care a primit și tratat fără întrerupere copii născuți cu malformații cardiace.

Fiecare copil născut cu inima bolnavă are dreptul la toate șansele pe care i le putem crea.

AVEM MARE, MARE NEVOIE
DE AJUTORUL TĂU!

Îți mulțumim din inimă!

Ne-au susținut proiectul în acești ani:

Fundatia Glbalworth ING Romania NN Romania
Adobe Romania The Marks Mercury360