SECTIA DE CARDIOLOGIE DE LA MARIE CURIE

RENOVAREA SI MODERNIZAREA SECTIEI DE CARDIOLOGIEIn a doua jumatate a anului 2011, Spitalul de copii Marie Curie nu mai avea sectie de cardiologie, singurul cardiolog angajat al spitalului, Dr. Eliza Cinteza, fiind in concediu post-natal.
Odata cu angajarea celor 2 cardiologi (Dr. Alin Nicolescu si Dr. Cristina Filip), pe schema de personal a Departamentului de cardiochirurgie, incepand cu 1 ianuarie 2012, s-a repus in functiune Sectia de cardiologie a spitalului. Numai in 2012, medicii au consultat in micul lor cabinet de la parter peste 4.300 de oacienti

Si pentru ca atat inainte, cat si dupa operatie, copiii care speram sa fie cat mai curand tratati in noul nostru departament, vor fi internati in Sectia de cardiologie, ne-am hotarat facem ceva: sa renovam si sa modernizam sectia de cardiologie de la etajul 5 al spitalului.


Renovarea si modernizarea Sectiei de cardiologie au presupus:

  • montarea unei instalatii de fluide medicale, montarea de console pentru fluide medicale la fiecare pat (pentru 10 paturi);
  • reparat pereti, varuit, reconditionat tocarie, reconditionare instalatii sanitare, schimbat calorifere;
  • inlocuit linoleum;
  • recompartimentare, montat usa cu acces cu cartela;
  • instalare sistem supraveghere video, retea, aparatura de telemedicina;
         

Renovarea si modernizarea Sectiei de cardiologie s-au facut cu ajutorul
[Linde GAS Romania]    

Linde Gas Romania (20.000 Euro)

[ING Asigurari de viata] ING Asigurari de Viata (25.000 Euro)

Asociatia Inima Copiilor
a completat suma cu inca


10.000 Euro

Lucrarile s-au incheiat in 2012. Odata completata schema de personal, sectia a putut sa primeasca spre internare pacienti de la inceputul anului 2013.