SPONSORIZEAZA ASOCIATIA INIMA COPIILOR

Poti ajuta fara sa te coste!

Ne poti ajuta sa ne continuam proiectele si sa ne indeplinim planurile de viitor devenind sponsorul nostru. Daca compania ta are profit si plateste impozit, ne poti sponsoriza, iar suma pe care ne-o oferi se scade direct din impozitul datorat statului.

Sumele oferite de companii se scad direct din impozitul pe profit, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

 • nu depasesc 20% din impozitul pe profit datorat;
 • sunt in limita a 0,5% din cifra de afaceri.

Cheltuielile cu sponsorizarile care depasesc acest barem pot fi înregistrate contabil sub forma de cheltuieli nedeductibile.

Facilitatile cu privire la sponsorizari sunt reglementate prin Art. 25, aliniatul 4, litera i, Noul Cod Fiscal.

Asadar, poti face o sponsorizare fara sa te coste nimic!

Poti, astfel, decide cum sa fie folositi o parte din banii pe care altminteri i-ai plati la sfarsit de an catre Stat. Ne poti sustine proiectele, iar noi vom avea grija ca fiecare leu sa fie cheltuit cu chibzuinta si responsabilitate, asa cum am facut in ultimii ani, construind cele mai moderne spatii medicale din Romania, cu mult mai putini bani decat ar fi cheltuit Statul pentru astfel de proiecte.

Cum procedezi?

Totul se intampla in doi pasi simpli:

PASUL 1:

PASUL 2:

 • pana la sfarsitul anului, compania plateste suma prevazuta in contract printr-o plata obisnuita care va fi inregistrata contabil, la fel ca orice alta cheltuiala. In momentul platii impozitului catre Stat, aceasta suma va fi scazuta din totalul de plata.

Te invitam sa ne cunoastem si sa discutam mai multe despre proiectele noastre.
Iti propunem sa facem împreuna si o vizita la Spitalul Marie Curie, pentru a putea vedea ce am reusit sa facem pana acum.

Ne poti gasi oricand:

Alex Popa
email: alexandru.popa@inimacopiilor.ro
tel: +40 722 360 339

Enona Chiriac
email: echiriac@inimacopiilor.ro
tel: +40 723 346 134

Iti multumim din inima!

LEGISLATIE

Art. 25, aliniatul 4, litera i), Noul Cod Fiscal:

"Cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre urmatoarele:

 1. valoarea calculata prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri; pentru situatiile in care reglementarile contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri , aceasta limita se determina potrivit normelor;
 2. valoarea reprezentand 20% din impozitul pe profit datorat.
  1. Sumele care nu sunt scazute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reporteaza in urmatorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua in ordinea inregistrarii acestora, in aceleasi conditii, la fiecare termen de plata a impozitului pe profit."

   Mai vechea limita de 3 la mie din cifra de afaceri a crescut in Noul Cod Fiscal din 2016 la 5 la mie.

   DETALII

   Pentru donatiile in RON, contul IBAN este: RO96 BUCU 0463 3385 2511 RO01, deschis la Alpha Bank, Sucursala Dorobanti

   Pentru donatiile in valuta se vor specifica urmatoarele:

   • numele asociatiei: Asociatia "Inima Copiilor"
   • adresa asociatiei: Campina, judetul Prahova, str. Campului nr. 19 bis, Romania
   • banca: Alpha Bank - Sucursala Dorobanti
   • cod IBAN:
      EURO: RO53 BUCU 0463 3385 2511 EU01
   • cod SWIFT: BUCUROBU